Tannlegene Stangeland og Sæle AS

God og trygg tannbehandling

Ring oss

55 31 66 18

Din tannhelseklinikk i Bergen

Tannlegene Stangeland og Sæle AS ligger i Marken, en koselig gågate i Bergen sentrum. Marken er lett tilgjengelig 100 m fra jernbanestasjonen i Bergen i retning politistasjonen.
Vi er tre tannleger på klinikken. Annette er almenpraktiserende tannlege, Elisabeth og Paul er kjeveortoped. Vi behandler voksne og barn.

Enten det er på tide med kontroll av tenner, eller et ønske om å få et pent smil eller riktig bitt, kan vi hjelpe deg. Vi har spesialutdannelsen og ekspertisen som trengs for å gi deg en profesjonell tannbehandling. Under ser du noen av tjenestene som tilbys ved Tannlegene Stangeland og Sæle AS, din tannhelseklinikk i Bergen. Ring oss på 55316618


Almennpraksis

Annette er almentannlege. Hun er utdannet i Bergen i 1991, og har drevet privat praksis i Bergen sentrum siden 1995. Hun behandler voksne pasienter og utfører det meste innen ordinær tannbehandling. Ved behov for spesialistarbeid har hun god kontakt med de fleste arbeidsfelt f.eks. spesialister i protetikk, endodonti og kirurgi.
Hun har sterk fokus på forebyggende tannpleie. Riktig tannpleie morgen og kveld er avgjørende for et sunt, vakkert smil som varer.
Hos oss kan du bestille time til kontroll, akutthjelp, og råd om implantater og estetisk tannbehandling.

Kjeveortopedi / tannregulering

Elisabeth og Paul er kjeveortopeder og behandler både voksne og barn. Vi jobber hovedsaklig med DAMON apparatur som er et annerkjent system av høy kvalitet. Vi kan også tilby streng på innsiden (lingualapparatur) av tenner og keramiske / hvite klosser. Vi er sertifisert for INVISALIGN og INCOGNITO.


Tannregulering for barn

Barn og unge får dekket deler av utgiftene til tannregulering. Refusjonsprosent fra Helfo er avhenger av grad av alvorlighet, og om søsken har mottatt behandling tidligere.

Gr.A gir 100% refusjon fra offentlige takster/honorar.

Gr.B gir 75% evt 90% med søskenmoderasjon

Gr.C gir 40% evt 60% med søskenmoderasjon


Eksempler i gruppe A er alvorlige bittfeil, barn med leppe-kjeve-ganespalte og andre medfødte kraniofaciale lidelse.


Eksempler i gruppe B er bittfeil som ved overbitt på 9mm eller mer, underbitt eller kryssbitt. Også manglende tannanlegg eller tap av tenner ved skade kommer i denne gruppen.


Eksempler i gruppe C er tannstillingsavvik slik som store luker mellom tenner eller tenner som står for tett. Etter dagens regelverk er det krav om at dette gir en skade på tenner eller er estetisk hemmende og sosialt begrensende.


Prosentsatsene regnes fra offentlig honorar for tjenesten fastsatt av helsedirektoratet. Den offentlige taksten har dessverre ikke fulgt vanlig prisstigning, men ligger ca 10% under vanlig taksthonorar for en kjeveortopedisk tjeneste.


Tannregulering for voksne

Også voksne kan få refundert deler av honorar fra Helfo eller NAV. Vi kan gi råd og informere om rettighetene for voksne. De som har tannkjøttsproblemer, skader på tenner eller medfødt manglende tenner kan få deler av utgiftene refundert. De som har manglende økonomisk evne kan søke NAV om støtte hvis det foreligger særlig grunn til å behandle tenner.


Hos voksne bruker vi både plater (INVISALIGN www.invisalign.com) og lingual apparatur (streng på innside) www.hiddenbraces.co.uk hvis ønskelig.

Bleking og estetisk tannbehandling

Det finnes flere måter å bleke tenner på. Ikke alle er like gunstige eller gir ønsket resultat. Snakk med oss om tannbleking og vi vil gi deg råd og anbefalinger om hvilken bleking som passer for dine tenner.


Velkommen til vår tannhelseklinikk!

Tannpleie

God munnhygiene er avgjørende for din tannhelse. Vi anbefaler derfor alle å bestille time for kontroll og tannpleie hvert år. Ved denne timen vil vi sjekke din tannhelse og anbefale videre behandling der det er nødvendig.
Vi vil også rense tennene dine slik at du har det beste utgangspunkt for å holde tennene dine friske og pene med din daglige tannpleie.

Vi anbefaler fluorskyll daglig i tillegg til bruk av tanntråd og tannkost.

Hjemmeside opprettet av